De Rommelslokker

Rommelslokker

Tijdens een kinderfeestje van onze jongste zoon vervaardigde ik eens een alternatieve prullenbak. Op het deksel schreef ik met mooie letters: RommelSlokker.

Later bedacht ik dat ik zelf eigenlijk ook een rommelslokker ben. Zolang ik al in de uiterwaarden aan de Waal woon, heb ik alle niet-organische troep die ik er vind mee naar huis gezeuld. Ook tijdens de inmiddels tien jaar Aarden in de Uiterwaarden, mijn jeugdnatuurproject voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, heb ik altijd aandacht gehad voor wat niet in de natuur thuis hoort. De kinderen nemen het als vanzelfsprekend over; als we ergens ons kamp opslaan, zorgen we dat het er schoon is. Zo doen we iets terug voor de natuur die tenslotte ons het leven mogelijk maakt!

Sinds kort heb ik de Facebook pagina RommelSlokker gemaakt om het idee verder de wereld in te helpen: Iedereen Rommelslokker! Want alleen zo kunnen we een eind maken aan de enorme vervuiling waarmee de natuur opgezadeld zit. Ten slotte hoop ik dat het mooie woord rommelslokker zoveel bekendheid krijgt dat het ooit opgenomen zal worden in De Grote Van Dale! Ook dat er eens een campagne komt zoals “Wie is de BOB”: Dag je uit in de natuur? Wie is de rommelslokker? Díe vraag is dan ook veel makkelijker te beantwoorden: “Allemaal!”

Kasper Heineke
Ophemert
www.kaspadre.nl

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Iedereen een rommelslokker!
  Een geweldig idee.
  Tijdens onze #blotevoetenwandeling hebben we een afvalzak bij ons en ruimen we zwerfafval.
  Verbeter de wereld begin bij jezelf, dat sprak mij als kind al aan.
  Een mooie quote!
  ❣️Nog steeds actueel.

  Warme groet, Annelies van den Bogert

  ☀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *