Pilgrimage in a Day

Pilgrimage Collage

Hou je van wandelen in de natuur of heb je altijd al eens een pelgrimage willen lopen naar bijvoorbeeld Santiago de Compostella? Dit kan vanaf 2021 bij het Veerhuis in Varik.

Het is een pelgrimage in 1 dag. Gewoon een dag naar buiten en wandelen in de prachtige natuur van de Uiterwaarden vanuit het Veerhuis in Varik. Je wandelt continu in de natuurlijke omgeving van de Waal. Het water, de prachtige luchten, de grond, de planten, de dieren, de wind, de zon, de seizoenen; alle elementen zijn hier aanwezig!

Inhoud van de envelop

Het Veerhuis is een herberg waar je net als bij andere pelgrimstochten samen kunt eten met andere pelgrims, verhalen kunt delen en slapen. Een inspirerende plek waar de verbinding met de Aarde, jezelf en anderen centraal staat, voor pelgrims draagt zij de naam herberg MedeVaartOord.

Voor de volledige beleving komen de meeste pelgrims de dag voor hun pelgrimage al naar de herberg om even weg van de dagelijkse hectiek, te landen, te ontspannen, samen te eten, te slapen en de volgende morgen aan hun tocht te beginnen.

Hun tocht is echter al veel eerder begonnen. Zodra zij zichzelf de Pilgrimage in a Day cadeau hebben gedaan is hun tocht gestart. Ze hebben de envelop met de inspirerende informatie ontvangen, toegang tot specifieke video’s over de wandeling zelf en ze zijn uitgenodigd om vooraf voorpret te hebben en te schrijven in hun Pilgrimage in a Day-Boek. Hiermee lopen ze hun innerlijke weg om te bedenken met welk vraagstuk of intentie ze gaan lopen.

De ervaring van de pelgrims die haar hebben gelopen (ook van zeer ervaren Santiago pelgrims!) is dat het werkelijk een pelgrimage is. Tot nu toe heeft iedere pelgrim hele wezenlijke inzichten / antwoorden ontvangen en regelmatig zelfs op vragen waar ze zich vooraf niet eens bewust van waren.

Door je persoonlijke ervaring op te schrijven en deze ‘s avonds tijdens het eten weer te delen met anderen, maak je je deze ervaring echt eigen en inspireer je ook anderen weer. Vriendschappen zijn ontstaan, pelgrims geven het anderen cadeau en zelfs in hun werk brengt het hen veel. Ze nodigen collega’s uit om sommige zaken wandelend in de natuur te bespreken en komen naar herberg MedeVaartOord voor zakelijke overleggen.

Lees meer op de website en als je daar dan toch rondkijkt, bekijk dan vooral ook even de pagina met ervaringen van pelgrims die je voor zijn gegaan https://www.veerhuis.nl/piad/hallo-pelgrim/

Wie weet spreekt deze Pilgrimage in a Day je aan en doe je jezelf een mini sabbatical cadeau. Ik ontmoet je graag in het Veerhuis, herberg MedeVaartOord.

See you when I see you and looking forward to it!

Frans-Willem Deliën

Frans-Willem Deliën
Pelgrim

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Fijn dat deze mooie activiteit nu in de struingids staat. Ik vond het een verrijking de pelgrimage te hebben meegemaakt, van A tot Z. Het was een belevenis met een gouden randje voor mij. Absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *