Ri4daagse expedities: de kunst van avontuurlijk reizen

Ri4daagse

In de lente van 2019 trokken we met 75 deelnemers uit alle windstreken met Expeditie Oost, vier dagen lang door een bloemenzee langs de rivier de Waal. Struinend, varend, zwemmend en fietsend reisden we van de Millingerwaard naar Loevestein. Waar we in 2018, tijdens de grote zomerdroogte, door nevengeulen liepen of waadden, staken we dit jaar zwemmend of met sloepjes over vanwege een regenbui in Duitsland. Hierdoor steeg de rivier 2,5 meter, maar zakte daarna gelukkig op tijd. Meebewegen met de stroom, door routes en kaarten aan te passen en te vertrouwen op onze creativiteit onderweg is dan de kunst. Leve de dynamiek!

Vijfentwintig avonturiers kampeerden op ons Ri4nomadenkamp. Deze geweldige ervaring zorgde echt voor een expeditiegevoel. Het overnachten op bijzondere plekken in de buurt van of pal aan de rivier, houden we er dan ook zeker in bij de komende Ri4daagse expedities!

In de nazomer van 2019 trokken we met Expeditie West 4 dagen lang, struinend, varend, fietsend en kanoënd met 50 deelnemers, het Ri4daagse team en 2 koks, langs de Waal, via de Biesbosch, het eiland Tiengemeten, naar de Noordzee. Het was een spectaculaire ontdekkingsreis waarbij we door vier totaal verschillende landschappen zijn getrokken. ’s Nachts kampeerden we op een eiland in een fort en tegen de duinen.

We zijn er trots op dat onze droom om naar zee te reizen met de Ri4daagse niet meer van inkt is maar bestaat uit prachtige ervaringen! Eigenlijk zijn Ri4daagse expedities bijzondere minivakanties in eigen land waarvoor je niet het vliegtuig in hoeft. Iedereen in Nederland zou deze tocht van Oost naar West (minstens) één keer in zijn/haar leven moeten maken wat ons betreft!

Iedere expeditie heeft vanaf nu een thema waarop de route en de ervaringen onderweg aansluiten.

Hierbij zoek ik de samenwerking op met mensen die een bijzondere kijk op water hebben zoals wetenschappers, kunstenaars, pioniers,  klimatologen, martial art masters etc. Hierdoor wordt het verhaal van water op verrassende manieren verweven met de reis zodat je dingen beleeft, probeert en leert die alleen onderweg en buiten te ervaren zijn.

We reizen één keer per jaar in twee expedities van vier dagen door de mooiste rivierdelta van Europa, via prachtige natuurgebieden naar zee.

Expeditie Oost in het voorjaar van 21-24 mei 2020

&

Expeditie West in de nazomer van 3-6 september 2020 

Expeditiedata in de jaren na 2020 zijn t.z.t. te vinden op onze website www.ri4daagse.nl

Ervaar dit zelf en ga met ons mee naar zee!

Hartelijke groet van Monic Deichmann / Expeditieleider Ri4daagse & het Ri4daagse expeditieteam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *