Kunstenaar Rebecca Engels: De natuur als inspiratiebron

Rebecca Engels1

Kunstenaar Rebecca Engels, woonachtig in Culemborg aan de Lek, stelt zich voor:

“Tekenen wat er in de natuur te vinden is, dat is wat ik het liefste doe. Er zijn zoveel vormen, kleuren en soorten te vinden! Als opgeleid ecoloog is dat iets wat mij altijd gefascineerd heeft. En dit biedt meer dan voldoende inspiratie voor mijn tekeningen.

Mijn naam is Rebecca Engels en ik ben dit jaar begonnen als fulltime beeldend kunstenaar. Ik maak realistische tekeningen met kleurpotlood en pastelpotlood, die geïnspireerd zijn door de natuur. Ruim twee jaar geleden heb ik het tekenen met kleurpotlood ontdekt. Ik was meteen verliefd. De techniek, de kleuren en het langzame proces vond ik heerlijk. Het maken van een kleurpotlood tekening duurt namelijk lang, heel lang. Laagje voor laagje breng ik aan totdat de kleur dekkend is. Voor mij is dat ontspanning. Een jaar geleden ben ik ook begonnen met pastelpotlood. Het tekenproces is anders dan met kleurpotlood waardoor ik het af kan wisselen voor de variatie.

Ik heb na veel oefenen en uitproberen mijn passie gevonden: het tekenen van wat er in de natuur te vinden is. Ik heb nooit tekenles gehad, na de middelbare school, maar ik heb het mezelf aangeleerd. En nu heb ik dus van mijn uit de hand gelopen hobby mijn werk gemaakt! Het is heel spannend, maar het voelt zo goed. Dit is waar ik energie van krijg.

En die energie stop ik nu ook in het organiseren van tekenworkshops en tekencursussen. Anderen enthousiast maken voor de natuur en voor tekenen vind ik heerlijk om te doen. De deelnemers zijn vaak verbaasd van hun eigen kunnen. En dat is zo tof om te zien.

Wil jij meer zien van mijn werk? Of wil je meer weten over de tekenworkshops? Kijk dan op www.natureartbyrebecca.com/nl of volg mij op Instagram of Facebook (Natureart_byrebecca).”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *