Uitwaaien op de Waal met Waalschokker Neeltje Jantje

Neeltje Jantje

Neeltje Jantje logoLekker uitwaaien op de Waal? Dat kan met een van de laatst overgebleven Waalschokkers van Nederland. De Neeltje Jantje is van origine een vissersschip waarmee op de rivieren gevist werd op zalm, steur en paling. Gebouwd in 1931, nu een varend monument met Tiel als thuishaven.

Voor groepen (max. 12 personen) zoals familiereünie, verjaardagen, vriendenclub, afdelingsuitjes of andere zakelijke ontmoetingen zijn er tochten van minimaal 2 uur over de prachtige rivier de Waal. Heerlijk op het achterdek genieten van de riviergezichten, de dwarsstekende kribben en de natuurgebieden langs de Waal. Maar ook zie je de drukste watersnelweg van Europa van dichtbij met een ongelofelijke variëteit aan scheepvaart. Of we passeren een brug of nemen een kijkje bij de sluizen van Tiel. Een prachtig voorbeeld hoe economie en ecologie samengaan.

Afmeren aan een steigertje, voor anker tussen de kribben of aanleggen in een verlaten strang of nevengeul: het kan allemaal met de Neeltje Jantje!

Wandelen en varen? Dan doe je toch een struintocht!
Onder begeleiding van een ervaren gids struinen we door de dynamische uiterwaarden en genieten we van de flora en fauna, terwijl de Neeltje Jantje op je wacht voor de terugvaart.

Een bijzonder afscheid
Een bijzonder afscheid van een dierbare, waarbij er steeds vaker gekozen wordt om na de crematie de as uit te strooien op de rivier. Een gedenkwaardig afscheid waarbij via een speciaal ontworpen glazen vorm de rivier de stroom van het leven opneemt. Een bijzonder moment op een bijzondere plek voor dit laatste vaarwel, dat kan met de Neeltje Jantje.

Meer info: Stichting tot behoud van de Waalschokker Neeltje Jantje
www.neeltjejantje.nl | info@neeltjejantje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *