Hendrikus weer in de vaart

Hendrikus Tiel

Sinds januari 2020 ligt Hendrikus weer in de haven van Tiel. De Stichting tot behoud Hendrikus heeft het schip in beheer, met als doel het te bewaren voor het nageslacht door het organiseren van vaartochten. De Hendrikus heeft een capaciteit tot max. 60 passagiers.

Historie
De motorveerboot Hendrikus is in 1959 gebouwd door de werf J. van der Molen in Zaandam, waarna het schip werd ingezet als veerpont in Alblasserdam. Vanaf 1985 was Hendrikus als fiets- en voetgangersveerpont 30 jaar lang het vertrouwde beeld tussen Tiel en Wamel. Eind 2015 is Hendrikus vervangen door de nieuwe kleinere veerpont Pomona.

Fiets- en vaartocht
Fietsen door Rivierenland wordt met Hendrikus een bijzondere ervaring. U komt met uw eigen fiets aan boord en vaart heerlijk een stuk over de Waal. We doen diverse pleisterplaatsen aan, waar fietsers kunnen op- en afstappen.

Struintochten
Hierbij beleven we maximaal de rivier, de flora en fauna aan de Waal. Samen met een struingids varen we met Hendrikus langs de oevers van de Waal en gaan we ergens aan land (afhankelijk van waterstand) om door de uiterwaarden te struinen.

Plaatsenvaartocht
Bij onze plaatsenvaartocht varen we naar een plaats in het Rivierenland die een bezoekje zeker waard is. Naast Tiel zijn dit de plaatsen Druten en Zaltbommel. Ook een tocht via het Amsterdam-Rijnkanaal en de Lek naar Wijk bij Duurstede of Culemborg behoort tot de mogelijkheden.

Bedrijfsvaarten
Is uw bedrijf gevestigd in Rivierenland en wilt u uw klanten ook kennis laten maken met onze mooie regio? Een nieuw product introduceren? Wilt u uw personeel eens anders verrassen? Of wilt u vergaderen op het water? Nodig uw gasten uit voor een tochtje over de Waal met Hendrikus.

Familie- of vriendentocht
Een familiereünie? Een uitje met de vriendengroep? Hoe leuk is het om met familie of vrienden te varen en ergens voor anker te gaan en met elkaar te picknicken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *