Wandeling Weurtsche Straatje Uiterwaarden

Wandeling Weurtsche Straatje uiterwaarden

Datum: 12 sep. 2020 - 13 sep. 2020
Tijd: 00:00


Zaterdag 12 en zondag 13 september organiseert Het Dijkmagazijn excursies over het Weurtsche Straatje. Deze dijk uit de 11de eeuw illustreert in het Verhaal van Maas en Waal hoe de rivieren het gebied gevormd hebben.

Op www.verhaaltussenmaasenwaal.nl is de canon te vinden van de regio. Daarin blijkt duidelijk hoe de rivieren Maas en Waal hun invloed hebben gehad op landschap, macht en economie. Breekpunt in dat Verhaal is de aanleg van dijken op het einde van de middeleeuwen. In de strijd tegen het water lijken  dijken dé manier om land veilig te stellen voor overstromingen. Maar dat pakte toch anders uit dan verwacht. De gids vertelt hoe de dijken zijn aangelegd en wat de gevolgen waren. En dat deze wisselwerking tussen mens en natuur nog steeds speelt.

Tip: trek stevig schoeisel aan. De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer over de dijk en zandpaden.

Excursie Weurtsche Straatje, zaterdag 12 september 14.00-15.30 uur, zondag 13 september 10.30-12.00 uur, startpunt Dijk-Distelakkerstraat Weurt. Deelname: volwassenen € 3,50, kinderen € 2,50. Reserveren is nodig via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *