Waalwoemi: Jonge Wateringenieurs Gezocht

Waalwoemi: Jonge wateringenieurs gezocht

Datum: 16 sep. 2020
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het Dijkmagazijn zoekt jonge wateringenieurs. Kom je woensdagmiddag 16 september aan de Waal geulen graven, dijken bouwen en polders aanleggen?  Probeer dan maar eens je voeten droog te houden.

Nederland ligt voor een deel onder water. En rivieren stromen er dwars doorheen. Om droge voeten te houden zijn maatregelen nodig, anders krijg je overstromingen. Met emmers, scheppen, grondboren, takken en stenen ga je een eigen rivier bouwen. Want wat gebeurt er als daar flink wat stenen in liggen, of struiken de doorstroming belemmeren? En als je een stevige ringdijk aanlegt, kun je daar dan in gaan zitten en droge billen houden? Probeer uit hoe ingewikkeld het water tegen te houden is. Je bent verzekerd van een nat pak, maar je leert ook hoe leuk het werk is van watertechneuten.
Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan, en kleren die vies mogen worden.

Waalwoemi: Jonge wateringenieurs gezocht, woensdag 16 september van 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max. 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *