Wandeling In Unieke Tichelgaten Van Buren

Wandeling in unieke Tichelgaten van Buren

Datum: 04 jun. 2022
Tijd: 10:00 - 12:00


Op zaterdag 4 juni organiseert IVN West-Betuwe een wandelexcursie in een uniek natuurgebied bij Buren: de Tichelgaten. Verschillende grondsoorten, helder water en beheer door Staatsbosbeheer zorgen voor bijzondere planten, insecten en andere dieren. Iedereen is welkom bij deze wandeling.

De Tichelgaten – bij mensen in en rond Buren beter bekend als “de Put” – ligt net buiten Buren. Het terrein is gevormd door afgraving van klei voor de productie van stenen. Daardoor is een kalkhoudende zandige afzetting tevoorschijn gekomen. Samen met het kwelwater zorgt het voor een voedingsbodem voor speciale planten. Tijdens deze wandeling kun je genieten van dit gebied, terwijl de IVN-natuurgidsen je vertellen over het landschap, de planten, de insecten zoals libellen en waterjuffers en wat er verder te zien valt.

Praktische informatie

De wandeling is zaterdag 4 juni van 10.00 – 12.00 uur.
Vertrek vanaf het toegangshek aan de Hennisdijk in Buren, schuin tegenover de begraafplaats. Daar is een kleine parkeerplaats.
Rijd vanaf Buren richting Geldermalsen. Ga voor bouwbedrijf Van Kessel rechts de Hennisdijk op. Na dit bedrijf zie je tegenover de begraafplaats de kleine parkeerplaats. Daar is de ingang naar natuurgebied Tichelgaten.
Graag vooraf aanmelden via pietaton@outlook.com.
Deelname is gratis.
Advies: trek lange broek en lange mouwen aan (tegen teken) en goede wandelschoenen.
Heb je een loep en/of verrekijker? Neem ‘m mee!

Meer weten?
Voor meer informatie over deze wandeling kun je terecht bij Pieta van het Hoofd via pietaton@outlook.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *