Micro-safari In Beuningen

Micro-safari in Beuningen

Datum: 01 jun. 2022
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het Dijkmagazijn Beuningen organiseert woensdag 1 juni een micro-safari. Gewapend met een vergrootglas en microscoop kruipen we door de uiterwaard. Het lijkt dan of je op safari bent in een enorm oerwoud.

In het voorjaar begint alles weer te groeien en gaan de insecten en andere kleine beestjes weer rondscharrelen. Als je daar met je neus bovenop zit, lijkt alles heel groot. Tussen de grassprieten en onkruiden bots je misschien plotseling op een mega-kever. Of je loopt vast in een paardenkeutel, waar je niet tegen op kunt klimmen. Wie tijdens de safari mooie vondsten doet, kan die meenemen naar het Dijkmagazijn om ze extra groot te bewonderen door de microscoop. Dat is een supervergrootglas, waarbij je helemaal wild kunt schrikken  van de spinnen en torren. Maar gelukkig heeft Het Dijkmagazijn handige doosjes waar je ze veilig in kunt stoppen.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.

Micro-safari, woensdag 1 juni van 15.00-16.30 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Maximaal 20 kinderen vanaf 6 jaar, deelname 2,50. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *