Waalwoemi: Waterbeestjes Vangen

Waalwoemi: Waterbeestjes vangen

Datum: 17 jun. 2020
Tijd: 14:30 - 16:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Woensdag 17 juni kan iedereen met Het Dijkmagazijn op jacht naar de kleine waterbeestjes in de waterplas in de uiterwaarden.

Met zachte netjes, grote waterbakken en een voorzichtige hand is het voor de diertjes een pijnloze, maar spannende dag. Net als voor de jonge deelnemers. Tijdens deze natte onderneming wijzen de gidsen van Het Dijkmagazijn de kinderen op de beste schuilplaatsen in het water. Zij zorgen ook voor de schepnetten, potjes en loepen. Dikke kikkers, kanjers van torren en tere friemeltjes zien er door een vergrootglas spectaculair uit. Ze hebben soms de raarste slurven, poten en tentakels.

Voor iedereen die een beestje heeft gevangen is er na afloop een vangdiploma, waar al de vangsten op zijn aan te kruisen. Tip: trek laarzen aan en broek die nat mag worden.

Waterbeestjes vangen in Beuningen, woensdag 17 juni 2020, 14.30-16.00 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname kinderen (vanaf 7 jaar) € 2,50. Maximaal 15 kinderen. (Groot)-ouders kunnen vanwege Corona-maatregelen helaas niet meedoen. Aanmelden is verplicht via www.hetdijkmagazijn.nl.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *