Waalwoemi: Bootjes Maken Voor Op De Waal

Waalwoemi: Bootjes maken voor op de Waal

Datum: 24 jun. 2020
Tijd: 14:30 - 16:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Jonge scheepsbouwers kunnen woensdag 24 juni naar Het Dijkmagazijn komen om met vondsten uit de uiterwaard een bootje of vlotje te maken. Wie kan zijn scheepje met zeilen laten varen op de golven?

Eerst moet je natuurlijk uitzoeken wat blijft drijven en wat niet. Gelukkig ligt er drijfhout voldoende om mee aan de slag te gaan. We nemen natuurlijk een zaag mee, om je botje in model te krijgen. Maar daarmee is je boot nog niet klaar. Lukt het om hem met een zeiltje op de wind te laten varen? En kun je je bootje zo stabiel maken, dat het niet bij het eerste het beste golfje omslaat? Misschien lukt het om een wedstrijdje te houden: wiens bootje vaart het snelste, het verste of kan de meeste lading dragen. En als de Waal te wild is, dan gaan we naar een rustig plasje om de bootjes veilig uit te proberen.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Wij houden ons  aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Wij vragen daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen.

Waalwoemi: Bootjes maken, woensdag 24 juni 14.30-16.00 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Max 16 kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Kosten € 2,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *