Waalwoemi: Waterbeestjes Vangen In Het Kreekpark

Waalwoemi: Waterbeestjes vangen in het Kreekpark

Datum: 05 jun. 2024
Tijd: 15:00 - 16:30


Tijdens de Nationale Slootjesweek zijn kinderen en hun ouders/opvoeders op woensdag 5 juni welkom in het Kreekpark om waterbeestjes te vangen. Gidsen van het Dijkmagazijn staan daar klaar met schepnetjes, waterbakken en zoekplaten om kinderen te helpen bij de jacht.

Met zachte netjes, grote waterbakken en een voorzichtige hand is het voor de diertjes een pijnloze, maar spannende dag. Net als voor de deelnemers. Tijdens deze natte onderneming wijzen de gidsen van Het Dijkmagazijn de kinderen op de beste schuilplaatsen in het water en laten ze zien hoe het beste de beestjes te vangen zijn. Van kikker tot stekelbaars. Door de vergrootglazen zie je hoe spectaculair de slurven, poten en tentakels zijn. Voor iedereen die een beestje heeft gevangen is er na afloop een vangdiploma, waar al de vangsten op zijn aan te kruisen. Tip: trek laarzen aan en broek die nat mag worden. Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Waterbeestjes vangen Kreekpark, woensdag 5 juni, 15.00-16.30 uur. Startplaats Kreekpark Beuningen (bij skatebaan). Max 20 kinderen, deelname € 2,50, gratis via Kindpakket. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen. Aanmelden via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *