Waalwoemi: Pijl En Boog Maken

Waalwoemi: Pijl en boog maken

Datum: 29 mei. 2024
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Tiel


Woensdagmiddag 29 mei kun je met het Dijkmagazijn op ‘jacht’. Van een soepele twijg leer je een boog te maken, van riet maak je de pijlen. Daarna kun je je schietkunsten uitproberen op een boomstronk.

In de oertijd moest je zelf voor je eten zorgen. In onze tijd met de supermarkt in de buurt hoeft dat gelukkig niet meer. Maar jagen en zelf wapens maken is voor veel kinderen een spannende oerbehoefte. Er is voldoende materiaal en hulp om je eigen pijl en boog te maken. Als alle deelnemers klaar zijn gaan we in de uiterwaard oefenen op een boomstronk. Die loopt namelijk niet weg, en dat is wel zo handig voor beginnelingen. En daarna gaan we toch maar weer gewoon eten kopen in de winkel. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Tip: stevig schoeisel en lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard.

Waalwoemi: Pijl en boog maken, woensdag 29 mei 15.00-16.30 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 20 kinderen vanaf 7 jaar, deelname € 2,50 per kind, gratis met Klavervierpas, (groot-)ouders/opvoeders mogen gratis meedoen. Aanmelden via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *