Natuurwandeling Door Meinerswijk

Natuurwandeling door Meinerswijk

Datum: 09 jun. 2024
Tijd: 14:00 - 16:00


Op zondag 9 juni 2024 om 14:00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa 2 uur durende natuurwandeling in Meinerswijk. De excursie start vanaf de parkeerplaats bij Hannesstraatje 2, 6843 NV in Arnhem (Elden) en wordt geleid door onze natuurgids Gijsbert Peelen mobiel 0610864179.

Deze oude, bij het Betuwse Elden gelegen, uiterwaarden van de Rijn zijn een onderdeel van de Gelderse Poort en omgevormd tot nieuwe natuur.

Toch heeft het een lange historie. In deze polder lag een van de oudste nederzettingen van Nederland, totdat de Noormannen deze in 9de eeuw plunderden. De zichtbaar gemaakte contouren van een uit de Romeinse tijd stammend Castellum getuigen hiervan. In WOII durfden de geallieerden er niet de parachutisten te laten landen omdat ze vreesden dat het er te drassig zou zijn. Drassig is het er niet echt, maar als uiterwaarden gebied kan het wel overstromen als de Rijn hoog staat. Na WOII werd het een onderdeel van de IJssellinie, waar de dam/loopbrug nog van getuigd.

Onze excursie laat u kennismaken met het huidige Meinerswijk waarin Galloway runderen, Koniks (paarden), bevers en vele vogelsoorten hun thuis vinden. Wij volgen daar niet alleen de wandelpaden maar struinen ook over de door het vee gemaakte paadjes. Onderweg genieten we van de bloemenpracht en letten op alles wat de natuur ons te bieden heeft.

  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet.
  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage (voor IVN RijnWaal) wordt op prijs gesteld.
  • Onze excursies zijn op eigen risico.

Als je om de locatie te bekijken klikt op ‘bekijk op Google Maps’, zal de locatie afwijken omdat er een andere projectie (kijk op de aarde) wordt gebruikt. Wil je de locatie in Google Maps bekijken, gebruik dan de adresgegevens.

Kosten: Gratis
Aanmelden verplicht: Nee
IVN RijnWaal
Gids: Gijsbert Peelen
goh.peelen@gmail.com
06 10864179

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *