Waalwoemi: Vuur Maken Met Vuursteen

Waalwoemi: Vuur maken met vuursteen

Datum: 06 nov. 2019
Tijd: 14:30 - 16:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het kan gevaarlijk zijn maar is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom organiseert Het Dijkmagazijn op woensdag 6 november een middag voor kinderen om vuur te slaan uit een vuursteen en een stuk ijzer.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd.
Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen. Hoe het werkt kunnen kinderen, eventueel met hun ouders, in de uiterwaard bij Het Dijkmagazijn uitproberen.
Behalve vlammen maken, leer je deze middag ook hoe je buiten een veilig vuurtje kunt aanleggen en doven, en wat je beslist niet moet doen. Wie het lukt om de brand erin te krijgen én belooft zich te houden aan de Ere-code van het Veilig Vuur, krijgt na afloop een diploma van de vuurmeesters. De eerste regel daarvan is dat je komt in brandveilige kleding die vies mag worden.

Waalwoemi activiteit Vuur maken met vuursteen, woensdag 6 november 2019 14.30-16.00 uur, startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Geen nylon kleding aan! Deelname € 2,50 per kind. Er is plaats voor 20 kinderen vanaf 8 – 12 jaar. Reserveren is nodig via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *