Opening Mauritstoren Bemmel

Opening Mauritstoren Bemmel

Datum: 16 nov. 2019
Tijd: 13:30 - 16:00

Locatie
De Veldschuur


In de 80-jarige oorlog vormde de Mauritslinie, bestaande uit versterkte steden, schansen, forten en wachttorens, de zuidelijke grens van de Noordelijke Nederlanden. De wachttorens, in onze tijd bovengronds nergens meer te zien, waren bedoeld om vijandelijke bewegingen en invasies van de Spanjaarden te voorkomen en plunderaars tegen te houden. Langs de Waal liep de linie van Gorinchem tot Schenkenschans, waar 54 van deze torens hebben gestaan.
Stichting Onze Waal zet zich in om op een aantal plaatsen torens terug te bouwen of te verbeelden, zodat een wezenlijk onderdeel van onze geschiedenis weer in het landschap waarneembaar en beleefbaar wordt. Dit gebeurt in samenwerking met ‘iedereen langs de Waal’.

Op 16 november heten wij u welkom vanaf 13.30 u in de Veldschuur te Bemmel om van daaruit in de polder ‘de Bemmelse Toren’ te gaan openen, met dank aan sponsoren en vele vrijwilligers in persoon.

Programma
13.30 u Ontvangst in de Veldschuur
14.00 u Typering van de linie
14.10 u Vertrek naar toren voor officiële openingshandeling
14.30 u Opening door wethouder Theo Janssen
15.00 u Napraten in de Veldschuur

Ook bij slecht weer gaat de opening door. Neem stevige schoenen of laarzen mee.

Met heel veel dank aan: Provincie Gelderland, de gemeenten Berg en Dal, Nijmegen, Rijnwaarden, Zevenaar, Lingewaard, Tiel, Neerijnen en Lingewaal, K3 Delta, stichting Mi Corazon, Bemmel en Haalderenstichting, stichting Natura Saned, stichting Lingewaard Natuurlijk, stichting Doornik Natuurakkers.

Datum En Tijd
za 16 november 2019
13:30 – 16:00 CET

Locatie
De Veldschuur
Sportlaan 1M
6681CD Bemmel

Aanmelden
Via Eventbrite >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *