Waalwoemi: Paddenstoelenzoektocht

Waalwoemi: Paddenstoelenzoektocht

Datum: 25 okt. 2023
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Roodslag


Kom woensdag 25 oktober paddenstoelen zoeken in Het Roodslag.  Kinderen met een scherp oog ontdekken de meest wonderlijke zwammen, hoeden en bollen. Wat dacht je paddenstoelen die op oren lijken en ook van binnen voelen als een oor?

In het Roodslag zijn bijzondere stoere paddenstoelen te ontdekken. Wat dacht je van judasoor, dodemansvinger en houtskoolzam. Dat is nog eens wat anders dan de overbekende rood-met-witte-stippen paddenstoel. Die zie je dan ook amper in het Roodslag. Veel paddenstoelen in het Roodslag zijn zelfs een beetje griezelig. Geen wonder dat ze in sprookjes en enge verhalen zo veelvuldig genoemd worden. Hoe groeien ze, is aanraken gevaarlijk, waar leven ze van? Dat zijn vragen die met een eenvoudig onderzoekje te beantwoorden zijn. En als er heel veel paddenstoelen staan, kunnen we een enkel exemplaar met supervergrootglazen heel nauwkeurig bekijken. Dan is te zien hoe de paddenstoel zich voortplant.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Paddenstoelenzoektocht, woensdag 25 oktober, 15.00-16.30 uur, startpunt ingang Roodslag, Kloosterstraat Beuningen. Maximaal 15 kinderen van 6 tot 12 jaar. Deelname € 2,50 of met Klavervierpas. Aanmelden verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot-)ouders/begeleiders mogen gratis meedoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *