Waalwoemi: Kleien Met Waalklei

Waalwoemi: Kleien met Waalklei

Datum: 28 jun. 2023
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Gewoon lekker buiten kleien aan het Beuningse Waalstrand? Het Dijkmagazijn gaat op woensdag 28 juni met grondboren en schopjes de uiterwaarden in. Daar graaf je zelf klei mee op. Als de klei goed gekneed is maak je er van wat je maar wilt: een Romeinse pot, een beeld of dinosaurus. Een fossiel maken kan ook!

Klei kun je uit de natuur halen, uit de uiterwaarden. Met deze klei en andere dingen die in de natuur te vinden zijn, kun je prachtige kunstwerken maken. Je krijgt een stoere boomschijf als werkblad waarop je jouw fantasie met klei kunt uitleven. Het is al spannend de klei op te graven. En dan kun je aan de slag: een konijn van klei, of een penning van een oude Romeinse veldheer, een theepot kan ook. Thuis laat je de klei voorzichtig drogen en dan blijft je beeld wel jaren goed. Trek oude kleren aan want klei maakt vlekken. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Kleien met Waalklei, woensdag 28 juni 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Max 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 2,50. (Groot)-ouders/opvoeders mogen gratis meedoen. Gratis met Klavervierpas. Reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *