Excursie In Natuurgebied Leidsche Hoeven In Tricht

Excursie in natuurgebied Leidsche Hoeven in Tricht

Datum: 01 jul. 2023
Tijd: 10:00 - 12:00

Locatie
De Leidsche Hoeve


Zaterdagochtend 1 juli verzorgen de natuurgidsen van IVN West-Betuwe een wandelexcursie door de Leidsche Hoeven in Tricht. Dit is een nieuw natuurgebied van 100 hectare tussen Culemborg en Tricht. Sinds 2019 is het geopend. Het accent van de excursie ligt op planten, libellen en waterjuffers en de eendenkooi. De natuurgidsen hebben natuurlijk ook oog voor andere bijzonderheden van de Leidsche Hoeven.

Bij de inrichting van het gebied zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd en enkele poelen gegraven om zo meer mogelijkheden te bieden voor planten en dieren. Libellen en waterjuffers maken daar nu volop gebruik van. Ook uiteenlopende vogels voelen zich in de Leidsche Hoeven thuis. Zo is de koekoek regelmatig te horen en worden er jonge raven grootgebracht. Ook is er een eendenkooi in aanbouw die speciaal voor deze excursie open is. Jan Taat, adviseur en coördinator van deze eendenkooi, zal uitleg geven over het hoe en waarom van eendenkooien.

Praktische informatie

  • Deze publiekswandeling start zaterdag 1 juli om 10.00 uur en duurt maximaal 2 uur.
  • Startpunt is de parkeerplaats van De Leidsche Hoeve, Oude Hoevenseweg 8 in Tricht
  • Iedereen is welkom bij deze excursie en deelname is gratis.
  • Graag voor 28 juni aanmelden bij IVN natuurgids Betty Koster (bettykoster2@outlook.com) of bij natuurgids Eefke Halma (eefke@phkholding.nl) . Het mailadres gebruiken we bijvoorbeeld als de excursie bij extreem weer moet worden afgezegd. Check de mail voor vertrek.
  • Meer informatie over De Leidsche Hoeven is onder meer te lezen op de site van IVN West-Betuwe

Meer weten?
Voor meer informatie over deze excursie kun je terecht bij de IVN natuurgidsen Betty Koster en  Eefke Halma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *