Tegelwippen In Beuningen

Tegelwippen in Beuningen

Datum: 28 mei. 2021 - 29 mei. 2021
Tijd: 00:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Tuineigenaars kunnen bij Tuincentrum Bull tegelwippen! Wie stoeptegels uit zijn tuin haalt en deze inlevert bij Bull, kan plantjes kiezen met fikse korting. Tuincentrum Bull sluit met de actie Tegelwippen aan op Operatie Steenbreek Beuningen waarmee gemeente Beuningen en het Dijkmagazijn inwoners stimuleren om hun omgeving groener te maken. Tuinen krijgen zo niet alleen meer sfeer, maar ze zijn ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Kom op vrijdag en zaterdag 28 en 29 mei met maximaal 5 tuintegels naar Tuincentrum Bull. Daar worden de tegels ingenomen en kunt u maximaal vijf plantjes kopen voor € 1,- per stuk.  Normaalgesproken kosten de plantjes €3,99 per stuk. Dat is dus bijna 75% korting! Er is volop keuze, zeker voor planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Er zijn 1000 planten beschikbaar. Kom dus op tijd, want op = op.

Tegels eruit en groen erin
Minder tegels in tuinen betekent minder wateroverlast. Regenwater kan beter in de bodem wegvloeien en de riolering raakt minder snel overbelast. Warmte blijft boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin. En meer groen in de tuin is natuurlijk ook beter voor allerlei soorten dieren.

Steenbreek
Operatie Steenbreek Beuningen gaat van het aanbrengen van kleine veranderingen in de tuin tot aan samen met de buren de straat vergroenen. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Daarnaast trekt groen vogels en andere dieren aan.  Zij blij en u blij! Heeft u inspiratie, tips, hulp of materialen nodig om uw tuin of straat te vergroenen? Kijk op https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *