Rondleiding Vijverberg Tiel Over Wezel En Bunzing

Rondleiding Vijverberg Tiel over wezel en bunzing

Datum: 15 mrt. 2022
Tijd: 11:00 - 11:30


Op de Vijverberg in Tiel-Oost komt een geschikt leefgebied voor de wezel en bunzing De aanleg is inmiddels gestart. Wilt u meer weten over dit nieuwe leefgebied voor deze dieren? Doe dan mee aan één van de rondleidingen op

15 maart om 11.00 uur of 17 maart om 17.00 uur.

Rolf Hemelrijk, werkzaam als groenbeheerder bij gemeente Tiel vertelt u  tijdens de rondleidingen hoe het gebied tot stand komt en hoe de dieren hun thuisplek gaan vinden op de Vijverberg.

De gemeente wil een ongebruikt terrein op bedrijventerrein Kellen verkopen en is daarbij verplicht om na te gaan of er beschermde diersoorten zijn. De wezel en de bunzing zijn daar gezien. Daarom moet er voor hen een ander gebied geschikt gemaakt worden. Dat is de Vijverberg geworden. Eind vorig jaar is begonnen met de aanleg van het nieuwe leefgebied. De eerste bomen en prikstruiken  (braam, wilde roos, ed.) zijn geplant en de gemeente zet wezelkasten neer. De volgende stap is het maken van een route van Kellen naar de Vijverberg voor de dieren. Die route komt te liggen langs de Kanaalstraat en achter de Latensteinse Rondweg. Dan kunnen ze veilig naar de Vijverberg trekken.

De wezel en bunzing komen op verschillende plekken voor in Tiel. Vooral op plekken waar prikstruiken staan en dood hout te vinden is. Ze zijn voor de mens ongevaarlijk: Ze zijn schuw en zien liever geen mensen, honden en katten.

Aanmelden voor de rondleidingen
Wilt u meedoen aan de rondleiding, meldt u dan aan op aanmelden@tiel.nl. Zet in uw mail aan welke rondleiding u mee wilt doen (15 of 17 maart). U ontvangt daarna aanvullende informatie.

De rondleiding duurt ongeveer een half uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *