Beleef Beuningen Buiten-wandeltocht

Beleef Beuningen Buiten-wandeltocht

Datum: 10 apr. 2022
Tijd: 08:00 - 15:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Voor het 25-jarig jubileum van Het Dijkmagazijn organiseert WandelenInBeuningen op zondag 10 april de wandeltocht Beleef Beuningen Buiten. De tocht start en eindigt bij Het Dijkmagazijn en tikt in Winssen de Arend aan voor een pauze. Er zijn twee routes uitgezet van 25 km, één over verharde paden, de andere grotendeels onverhard.

De onverharde tocht gaat bijna alleen maar door het buitengebied. Alleen in het dorpje Winssen loop je in een bebouwde omgeving. Zo wandel je onder meer door de uiterwaarden en over het Waalstrand.  De route volgt deels het Klompenpad. Het Weurtsche Straatje is een historische dam met Spaanse aken, wegedoorn, wilde rozen en een meidoornhaag die gevlochten is zoals men vroeger deed voor de afrastering van weilanden. Ook passeer je de oude steenfabriek in de Bunswaard. Op het schiereiland nabij Weurt kijk je vanaf de uitkijktoren over het hele achterland. De uitsluitend verharde route volgt in het begin de dijk in plaats van dwars door de uiterwaarden. Deze route is speciaal uitgezet voor lopers die voor de Vierdaagse trainen.

Beide routes gaan langs Slot Doddendael, historische boerderijen en landhuizen en typische arbeiderswoningen die bij de steenoven hoorden. Overal langs de routes zie je historische kenmerken. Van de eeuwenoude strijd tussen de mens en het water, zowel binnendijks als buitendijks en hoe de mensen vroeger leefden. Bij de start en finish, en om de 8 km is er koffie, thee etc en een toilet. Bij Gasterij de Arend te Winssen kan je ook eten.

Het Dijkmagazijn bestaat 25 jaar! We vieren samen het landschap met onze Beuningse partners. Een heel jaar lang zijn er op allerlei plekken in de gemeente bijzondere activiteiten te doen. Alles staat in het teken van 25 jaar samen naar de Waal. Meer info over wandelen in Beuningen op www.wandeleninbeuningen.nl.

BeleefBeuningenBuiten-wandeltocht, zondag 10 april, vanaf 8.00 tot 15.00 uur (sluiting stempelpost bij Het Dijkmagazijn). Start en eindpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 6641 LA  Beuningen. Gebruik je een routeplanner dan kan je het best het adres Waardhuizenstraat 11 invoeren. Kom je met de auto dan kun je parkeren langs de Waardhuizenstraat of op de P-plaats achter het gemeentehuis. Info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl of ter plekke. Deelname 5,- KWBN leden 4,- op vertoon van lidmaatschapspas. Betalen kan ter plekke met bankpas of contant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *