Voorjaarsmarkt Groen Weurt

Voorjaarsmarkt Groen Weurt

Datum: 09 apr. 2022
Tijd: 00:00

Locatie
Heereveldje


Op zaterdag 9 april is iedereen welkom bij de Voorjaarsmarkt Groen Weurt op de Thomas van Heereveldstraat in Weurt. Met diverse kramen en activiteiten worden jong en oud geïnspireerd om je eigen omgeving groener én prettiger te maken.

Gemeente Beuningen heeft afgelopen jaar de afwatering van de Thomas van Heereveldstraat afgekoppeld van het riool. Vanwege het veranderende klimaat en de komst van hevigere hoosbuien, wordt overtollig water in deze straat nu opgevangen in een wadi, waar het langzaam de bodem in zakt. Ook bewoners kunnen zelf veel doen in hun eigen tuin of gezamenlijk in de straat. Daarom heeft de gemeente Beuningen zich aangesloten bij Stichting Operatie Steenbreek. Met het motto “stenen eruit, groen erin” motiveert de gemeente inwoners om hun tuin te vergroenen. Kleine ingrepen in een tuin helpen niet alleen het klimaat, maar maken je tuin natuurlijk ook mooier en een fijnere plek om in te vertoeven! Dat wil jij toch ook?

Lever dan op 9 april kosteloos een tuintegel in en krijg er een plantje voor terug! Laat je inspireren over vergroeningsmogelijkheden in je eigen tuin of straat, denk bijvoorbeeld aan het opvrolijken van een boomspiegel met inheemse bloemen. Kom de bijenhotels bewonderen die de leerlingen van basisschool De Ruyter in samenwerking met het Dijkmagazijn hebben gemaakt voor op hun nieuwe schoolplein. Of neem een conservenblik mee en maak ter plekke een eigen bijenhotelletje. En kinderen kunnen ter plekke aan de slag met de watertafel, waar ze als watermanager ervoor zorgen dat de stad niet overstroomt. De Soroptimisten zijn aanwezig met hun project Trees4Life. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers. Kortom, kom gezellig langs! Want samen maken we Weurt mooier, groener en gezelliger!

Deze middag wordt aangeboden door Weurt-plus, in samenwerking met de Gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn.

Voor vragen of initiatieven kunt u op de Voorjaarsmarkt terecht.

Weurt-plus : info@weurtplus.nl

Meer informatie: www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/

Voorjaarsmarkt: zaterdag 9 april, 14.00-16.00 uur

Locatie: Heereveldje – Thomas van Heereveldstraat

Toegang gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *