Fietstocht ‘Trappen Naar Kunst’

Fietstocht ‘Trappen naar Kunst’

Datum: 10 apr. 2022
Tijd: 10:00 - 13:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Tijdens het jubileumjaar richt Het Dijkmagazijn de aandacht op het landschap en de mensen die daar bij betrokken zijn. Op zondagochtend 10 april 2022 organiseert fotograaf Ger Loeffen ‘Trappen naar kunst’. Een fietstocht langs de kunstwerken die de dijk in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen sieren.

Kunstwerken om te fotograferen
De onthulling in 1965 van het kunstwerk ‘Hart van Beuningen’ van Huub & Adelheid Kortekaas mag gezien worden als de start van een fraaie collectie kunst in de openbare ruimte in de gemeente Beuningen.
Met de fietstocht ‘Trappen naar Kunst’ fietsen de deelnemers langs diverse kunstwerken waarover Ger Loeffen ter plekke bijzonderheden vertelt. Uiteraard wordt iedereen uitgedaagd de kunstwerken te fotograferen. Neem notitieboekje mee en een apparaat om foto’s te maken. Dat is geen must, alleen genieten van de fietstocht en de kunst kan ook.

Al 25 jaar samen naar de Waal
Het Dijkmagazijn bestaat 25 jaar! We vieren het jubileum met onze Beuningse partners. Een heel jaar lang zijn er op allerlei plekken in de gemeente bijzondere activiteiten te doen. Alles staat in het teken van 25 jaar samen naar de Waal. Met onze jubileumpartners: Perspectief, Bibliotheek Beuningen, Paulusgilde, Over en Weer, Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen. En natuurlijk Gemeente Beuningen, vrijwilligers, donateurs en sponsors.

Praktische informatie
Fietstocht ‘Trappen naar Kunst’ o.l.v. Ger Loeffen op zondag 10 april 2022. Start om 10.00 uur bij Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. De tocht is 23 kilometer lang en eindigt bij Het Dijkmagazijn rond 13.00 uur. Bij slecht weer gaat de fietstocht niet door.
Deelname € 7,50 (gepast en contant) incl. koffie bij aanvang. Neem voor onderweg wat te eten en te drinken mee.  Reserveren verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *