Avondwandeling In Heemtuin Geldermalsen

Avondwandeling in Heemtuin Geldermalsen

Datum: 03 mei. 2024
Tijd: 19:00 - 20:30


Op vrijdagavond 3 mei organiseert natuurorganisatie IVN West-Betuwe een wandeling in de Heemtuin. Veel Geldermalsenaren lopen er een ommetje of gebruiken dit mooie gebied als loopverbinding tussen centrum en station. De natuurgidsen van IVN vertellen graag over wat er zoal te ontdekken valt. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen.

De Heemtuin ligt in een groene strook langs de Linge vlakbij het centrum en dateert uit de jaren ’70. Bij de aanleg zijn in deze tuin allerlei Betuwse landschapselementen verwerkt. Denk aan hoogstamfruit, wilgen, grienden, walnoten, meidoornhagen, maar ook een knuppelpad en een elzenbroekbos. In de loop der jaren is alle aanplant enorm gegroeid. Tegelijk is het een en ander verdwenen. Ook is er geregeld discussie geweest over de inrichting en het gebruik van de Heemtuin. Hart voor de Heemtuin probeert samen met buurtbewoners de biodiversiteit te verhogen. De bever laat inmiddels zijn knaagsporen in het westelijk deel van de Heemtuin duidelijk zien. Er is dus genoeg te ontdekken tijdens deze wandeling.

Loop mee met de gidsen van IVN West-Betuwe op vrijdagavond 3 mei. Ze vertellen je graag over de aangelegde landschapselementen en over alle planten en dieren die in zo’n ouder park verschijnen.

Praktische informatie

  • De wandeling start 19.00 uur bij de ingang van de Heemtuin bij de jachthaven (Achter ’t Veer).
  • De wandeling duurt maximaal 1,5 uur.
  • Bij nat weer zijn stevige schoenen aanbevolen.
  • Vooraf aanmelden is niet verplicht maar wel prettig. Dat kan per e-mail naar gwg@ivnwestbetuwe.nl.
  • De wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor IVN West-Betuwe is altijd welkom.

 Voor meer informatie over deze avondwandeling kun je contact opnemen met IVN-natuurgids Fieke Vos via gwg@ivnwestbetuwe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *