Waalwoemi: Heksenzoektocht

Waalwoemi: Heksenzoektocht

Datum: 01 mei. 2024
Tijd: 15:00 - 17:00


Het Dijkmagazijn organiseert woensdag 1 mei een heksenzoektocht voor kinderen tot en met 7 jaar in het Weurtsche Straatje. Een heks leert je welke kruiden te gebruiken zijn tegen brandnetelprik en andere ongemakken. En we gaan heksensoep koken in een zwarte heksenketel. Wie durft er van de kikkersoep te proeven?

Wie heksen eng vindt, kent de heksen van Het Dijkmagazijn nog niet. Die zijn lief en wijs. Ze kennen de natuur heel goed en weten wat er gevaarlijk is maar ook wat je kunt gebruiken. Een heks leert je welke planten je kunt eten, zodat je de goede plukt voor de soep. Een andere heks kent een heleboel spannende verhalen. Die vertelt ze als we gezellig bij de pan soep zitten. En dan zijn er nog een paar anderen die heksenspelletjes spelen en je helpen om je eigen toverstokje te maken. Ieder kind gaat naar huis met droomsteen voor onder je kussen, waardoor je rondvliegt in je eigen dromen. Breng je (groot-)ouders mee, want het heksenpad is een route die je zelfstandig loopt. Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi Heksenmiddag, woensdag 1 mei van 15.00-17.00 uur (inloop tot 15.30 uur). Startplaats hoek Dijk-Distelakkerstraat Weurt, parkeren Distelakkerstraat, bocht bij dijk vrijhouden! Voor kinderen tot en met 7 jaar, deelname € 2,50 per kind, gratis via Kindpakket. Begeleiding door (groot)-ouders/opvoeder is verplicht en zij mogen gratis meedoen. Aanmelden via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. In geval van slecht weer gaat de tocht niet door en zetten we dat ’s ochtends om 10.00 op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *