Zomerse Struintocht Door Uiterwaarden Keent

Zomerse struintocht door uiterwaarden Keent

Datum: 09 jul. 2023
Tijd: 10:00 - 12:30


Vrijwilligers van Brabants Landschap organiseren op zondag 9 juli een struinwandeling door Keent, de uiterwaarden van de oude Maasbocht tussen Ravenstein en Grave. De wandeling staat in het teken van de zomerse natuur in het gebied: vlinders, rupsen, zingende vogels en volop bloeiende planten. Bijzondere aandacht tijdens deze wandeling is er ook voor de grote en kleine grazers die bijdragen aan waterveiligheid en natuurontwikkeling.

De wandeling met natuurgidsen gaat vooral over onverharde paden en over paadjes die zijn gemaakt door de grote grazers in het gebied. Gestart wordt om 10.00 uur bij het informatiecentrum van Brabants Landschap en Stichting Taurus aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent; de eindtijd is rond 12.30 uur.

Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname is gratis. Een vrije gift is natuurlijk welkom. Aanmelden is niet nodig.

In de uiterwaarden van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Ruimte voor de rivier en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Taurossen zorgen samen met Exmoorpony’s ervoor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand. Daarnaast zorgen zij door hun begrazing voor meer diversiteit in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *