Wandeling In Unieke Tichelgaten Van Buren

Wandeling in unieke Tichelgaten van Buren

Datum: 21 jan. 2023
Tijd: 14:00

Locatie
Tichelgaten


Op zaterdag 21 januari organiseert IVN West-Betuwe haar eerste excursie van het nieuwe jaar. We gaan naar een prachtig natuurgebied bij Buren: de Tichelgaten. Een overwegend nat gebied met veel verschillende grondsoorten en schoon kwelwater. In de (voor)zomer groeien er veel orchideeën en is het een eldorado voor libellen. Nu, in de winter, zijn het vooral de verschillende bomen die de aandacht trekken.

Trek een paar goede wandelschoenen aan en loop mee met de natuurgidsen van IVN. Het is geen groot gebied, dus we maken geen lange wandeling. Er is dus genoeg tijd om te vertellen over het ontstaan van dit bijzondere gebied, waar ooit klei werd afgegraven voor baksteen en dakpannen. We bekijken de verschillende bomen die in dit natte gebied thuis horen. Hoe herken je ze? Wat leeft er op, in en onder de bomen? We horen en ontdekken vast de nodige vogels die, nu de bomen geen blad hebben, goed te zien zijn. Op de plas (beter bekend als de ‘Put’) zijn meestal verschillende eenden te zien.

Praktische informatie

  • De wandeling is zaterdag 21 januari van 14.00 – 16.00 uur.
  • Vertrek vanaf het toegangshek aan de Hennisdijk in Buren, schuin tegenover de begraafplaats. Daar is een kleine parkeerplaats.
  • Rijd vanaf Buren richting Geldermalsen. Ga voor bouwbedrijf Van Kessel rechts de Hennisdijk op. Na dit bedrijf zie je tegenover de begraafplaats de kleine parkeerplaats. Daar is de ingang naar natuurgebied Tichelgaten.
  • Iedereen is welkom. Aanmelden vooraf is prettig: gwg@ivnwestbetuwe.nl
  • Deelname is gratis.
  • Advies: het kan nat, glibberig en modderig zijn, trek dus goede wandelschoenen aan.
  • Heb je een loep of verrekijker? Neem ‘m mee!

Meer weten?
Voor meer informatie over deze wandeling kun je terecht bij Fieke Vos via gwg@ivnwestbetuwe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *