Waalwoemi: Bouw Een Wilde Bijenhotel

Waalwoemi: Bouw een wilde bijenhotel

Datum: 08 sep. 2021
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het Dijkmagazijn daagt jonge insectenliefhebbers uit om op woensdag 8 september een eigen hotel te bouwen.

De honingbij steelt vaak de show omdat we de honing zo lekker vinden. Honingbijen en ook hommels leven in groepen. Daarnaast bestaan er ruim 350 verschillende soorten wilde bijen. Deze leven in hun uppie en zijn veel minder bekend. Ze hebben in ieder geval een voordeel: ze steken niet.

We helpen wilde bijen door allerlei bloemen in de tuin te hebben. Die liefst ook veel maanden in het jaar bloeien. Zo hebben ze voldoende te eten. Maar ze hebben natuurlijk ook een plek nodig om eitjes te leggen. Vandaag gaan we de wilde bijen verwennen door een echt hotel voor ze te bouwen. Een gezellig klein hotelletje met stengels en ander natuurlijk spul om een nestje in te maken. Trek kleren aan die vies mogen worden. En neem zelf een conservenblikje mee om de hotelkamers in te maken.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en is onderdeel van Operatie Steenbreek Beuningen: kleine veranderingen in de tuin tot het samen met de buren de straat vergroenen. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Groen trekt ook vogels en andere dieren aan. Zij blij en u blij! Heeft u inspiratie, tips, hulp of materialen nodig om uw tuin of straat te vergroenen? Kijk op dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek

Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Daarbij vragen we uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen/halen. Aanmelden is verplicht.
Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Waalwoemi: Bouw een wilde bijenhotel, woensdag 8 september 2021, 15.00-16.30 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname € 2,50. Max 25 kinderen vanaf 7 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *