Rondje Keent Door Uiterwaarden Oude Maasbocht

Rondje Keent door uiterwaarden oude Maasbocht

Datum: 09 feb. 2020
Tijd: 10:00 - 12:30

Locatie
Infopunt van Brabants Landschap


Brabants Landschap verzorgt zondag 9 februari een struintocht door de verruigde uiterwaarden van de oude Maasbocht in Keent (tussen Ravenstein en Grave). Bijzondere aandacht tijdens deze natuurwandeling met gids, gaat uit naar de wintergasten zoals watervogels. Ook is er veel aandacht voor de Taurossen en de Exmoorpony’s in het gebied. Deze dieren vormen de kuddes die het natuurgebied begrazen en open houden. De wandeling met gids begint om 10 uur in het infopunt van Brabants Landschap en Stichting Taurus aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent. Tijdens de wandeling komen ook de natuurontwikkeling en de waterveiligheid aan de orde.

De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur terug. Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname is gratis. Na afloop is er koffie, thee of chocolademelk in het infopunt. Aanmelden is niet nodig.

Hand in hand
In het natuurgebied van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Waterberging en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Sinds enkele jaren probeert men ook hier het imposante Europese oerrund terug te brengen in de natuur. Door kruising en selectie met oude runderrassen uit Europa worden stappen gezet op weg naar het oerrund, de Tauros. Deze was de voorouder van alle koeien in Europa. De runderen zorgen samen met de Exmoorpony’s ervoor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand en nieuwe natuur een kans te geven.

Voor vragen over deze wandeling kunt u contact opnemen met René van den Heuvel, coördinator infopunt Keent, via 06-57 01 83 01 of info.keent@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *