Plantenexcursie In De Loenensche Buitenpolder

Plantenexcursie in de Loenensche Buitenpolder

Datum: 31 aug. 2019
Tijd: 10:00 - 12:00


Op zaterdag 31 augustus verzorgt natuurorganisatie IVN West-Betuwe een plantenexcursie in de Loenensche Buitenpolder. Iedereen, lid of geen lid van IVN, is welkom. De wandeling is van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur.

Buitenpolder en Staatsbosbeheer
Het gebied maakt deel uit van het landgoed Heerlijkheid Loenen en ligt aan de noordelijke oever van de Waal, tussen Slijk-Ewijk en Herveld. Binnendijks ligt het landgoed, buitendijks deze buitenpolder. Staatsbosbeheer heeft de uiterwaarden afgelopen jaren voor ongeveer tweederde deel afgegraven. Met als doel oude rivierlopen te herstellen en er weer een moerassig en grasachtig gebied van te maken. Deze werkzaamheden zijn in juli afgerond.

Diversiteit aan planten
De IVN-gidsen leiden de plantenexcursie vooral door het oorspronkelijke deel van de Loenensche Buitenpolder. De wandeling loopt over een zomerkade met bomen, langs graslanden en over een rivierstrand met hele diverse planten. Daarna volgt een kort bezoek aan het vergraven deel van de uiterwaarden. De wandeling sluit af met bijzondere planten op de basalten dijk. Planten die bij deze wandelexcursie te bewonderen zijn, zijn Kruisdistel, Heksenmelk, Tripmadam en Oostenrijkse kers.

Praktische informatie
• De wandeling is zaterdag 31 augustus van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur.
• Route: A15 afslag Andelst, dan de N836 richting Waaldijk, na ca. 2 km op een viersprong rechtsaf de Waalstraat in, uitrijden tot op de dijk en meteen linksaf parkeren onder de brug van de A50 bij Ewijk.
• Zin om mee te wandelen? Vooraf aanmelden is niet nodig en de wandeling is gratis!
• Trek stevige (wandel)schoenen aan. Neem een loep en verrekijker mee, als je die hebt.
Meer informatie over natuurorganisatie IVN West-Betuwe en haar activiteiten staat op www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *