Struinexcursie Landgoed Doddendaal

Struinexcursie landgoed Doddendaal

Datum: 08 sep. 2019
Tijd: 10:30 - 12:00

Locatie
Slot Doddendael


Op zondag 8 september laat een gids van Het Dijkmagazijn zien hoe bijzonder het landschap van Doddendaal is. Het slot is prachtig en de omgeving vertelt een even boeiend verhaal.

Slot Doddendael werd rond 1330 gebouwd en vernoemd naar de lisdodden die veel in de drassige omgeving voorkwamen. Het heeft een rijke historie en ligt op een prachtige locatie.
De aanleg van de bandijk langs de Waal gaf een flinke ‘boost’ aan het landgoed. Het werd aangesloten op een belangrijke hoofdweg naar Nijmegen en verder het land van Maas en Waal in. Die geschiedenis is nog terug te lezen in het landschap. Net zoals de tweede duw omhoog toen er pogingen werden gedaan om van het slot een mooie zomerresidentie te maken. Ook dat is nog herkenbaar in de aanplant, allemaal te zien tijdens deze boeiende excursie.

Excursie Doddendaal, zondag 8 september 2019, 10.30-12.00 uur. Deelname: volwassenen € 3,50, kinderen € 2,50. Startpunt parkeerplaats Doddendaal, Ewijk. Reserveren is nodig via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *