Natuurexcursie Weurtse Buitenlanden

Natuurexcursie Weurtse Buitenlanden

Datum: 11 sep. 2019
Tijd: 14:00 - 15:30

Locatie
Kerk Weurt


Woensdagmiddag 11 september nodigt Het Dijkmagazijn iedereen uit voor een wandeling langs de oevers van de Weurtse Plas en de Waal. Samen met de gids op zoek naar grote grazers en bijzondere planten in de Weurtse Buitenlanden. Of gewoon lekker een frisse neus halen en kijken wat er te ontdekken valt.

De uitgestrektheid van de Weurtse buitenlanden is verrassend voor degene die het gebied alleen vanaf de dijk kent. De Weurtse plas domineert dit natuurgebied en zorgt voor riante vergezichten. De rivier is er amper zichtbaar, dus wordt het natuurgebied doorkruist om te zien wat er achter de plas ligt. Grote kans op een ontmoeting met Konik-paarden. Of op de vondst van bijzondere planten zoals de kaardenbol en de kruisdistel. De paarden en koeien in de uiterwaard houden flink afstand van de kruisdistel vanwege zijn scherpe bladeren en stekels. Maar voor ongelukkige huwelijken biedt de plant een oplossing….

Natuurexcursie Weurt, woensdag 11 september 2019, 14.00-15.30 uur. Deelname: volwassene € 3,50, kind € 2,50. Startplaats: Kerk Weurt. Tip: trek stevige schoenen aan. Aanmelden is nodig via www.hetdijkmagazijn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *