Lezing SBB Over 25 Jaar Natuurontwikkeling In Beuningen

Lezing SBB over 25 jaar natuurontwikkeling in Beuningen

Datum: 08 sep. 2022
Tijd: 19:00 - 21:30

Locatie
Bibliotheek Beuningen


Op 8 september vertelt Twan Teunissen van Staatsbosbeheer voor de Universiteit van Beuningen hoe natuur zich afgelopen jaren ontwikkeld heeft in de Beuningse uiterwaarden. In diezelfde periode heeft Het Dijkmagazijn, dat dit jaar 25 jaar bestaat, in deze uiterwaarden  duizenden basisscholieren ontvangen en publiek rondgeleid.

In 1990 startte de natuurontwikkeling in de Beuningse Uiterwaarden. Samen met ARK Natuurontwikkeling, Rijkswaterstaat en vele anderen werkte Staatsbosbeheer aan ruimte voor riviernatuur. Grote grazers zijn nu niet meer weg te denken in de riviernatuur, maar waren destijds nieuw langs onze rivieren. Twan Teunissen van Staatsbosbeheer neemt ons vanavond mee en kijkt terug naar veranderingen sinds het verre verleden, in de afgelopen vijfentwintig jaar en in de toekomst. Want niets is blijvend behalve de verandering. De lezing is een onderdeel van het jubileumprogramma van Het Dijkmagazijn, voor meer info: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Meer dan 25 jaar natuurontwikkeling in de Beuningse uiterwaarden, lezing Twan Teunissen, SBB. Bibliotheek Beuningen, donderdag 8 september, 19.30-21.30 uur, deelname 4 € leden, 5 € niet leden,  Boeken kan via https://www.obgz.nl/agenda/UnivanBeuningen-8sept.html.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *