Excursie Kijk De Dijk

Excursie Kijk de Dijk

Datum: 18 sep. 2022
Tijd: 11:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Zondag 18 september, 11.30-12.00 uur start bij Het Dijkmagazijn een excursie die aansluit op de tentoonstelling Kijk op de Dijk. De geschiedenis, de dijkverzwaringen en bijzondere eigenschappen van de dijk worden ter plekke bekeken.

De dijk stamt oorspronkelijk uit de middeleeuwen. Het lijkt een eenvoudige oplossing tegen hoogwater om de voeten droog te houden. Maar er is eeuwen aan de dijk gewerkt en dat zal zo blijven. Hoe de toekomst er uit ziet voor dijk, rivier en polder komt ook aan bod.

De excursie sluit aan op de tentoonstelling Kijk op de Dijk, waarin architect Wim Kol zijn verrassende kijk op de dijk toont, waar de dijk méér is dan een verhoogde dam waarop het mooi fietsen is. Vereniging van Senioren Beuningen en Dijkmagazijn gaan in het project Groen Ontmoeten buitenactiviteiten aanbieden. Met Kijk op de dijk wordt een eerste start gemaakt.
Excursie Kijk de Dijk, 18 september, 10.30-12.00 uur, Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen, deelname 3,50. Info via www.dijkmagazijnbeuningen.nl en www.seniorenbeuningen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *