Lezing: Vlinders En Libellen In Een Veranderend Klimaat

Lezing: Vlinders en libellen in een veranderend klimaat

Datum: 19 dec. 2019
Tijd: 20:00

Locatie
De Schaapskooi


We kunnen er niet meer omheen, we hebben te maken met een sterke verandering in het klimaat. Dat wordt wel opwarming genoemd en dat is ook een van de dingen die speelt, maar klimaatverandering is veel meer. Vooral de extreme weersomstandigheden hebben grote gevolgen. De extreme warme en droge zomer van 2018 maakt dat extra duidelijk.

De natuur heeft daar natuurlijk ook mee te maken en zal daarop moeten reageren. En het verschijnen van zuidelijke soorten in onze omgeving is daar maar een element van. Die invloed speelt op allerlei manieren, voor de hand liggend, maar ook heel ingewikkeld en paradoxaal. Zo hebben soorten te maken met verdrinking door verdroging en krijgen anderen het te koud door de opwarming.

Wilt u hier meer over horen, kom dan naar de lezing ‘Vlinders en libellen in een veranderend klimaat’ door Kars Veling van De Vlinderstichting.

Kars Veling is projectleider bij De Vlinderstichting in Wageningen en houdt zich daar al meer dan 25 jaar bezig met onderzoek naar vlinders en libellen, maar is ook actief binnen de communicatie afdeling en is woordvoerder van De Vlinderstichting. Kars geeft veel lezingen en cursussen, zowel aan beheerders en bestuurders als aan andere groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *