Waalwoemi: Boomspiegelfeest Met Krokussen

Waalwoemi: Boomspiegelfeest met krokussen

Datum: 05 okt. 2022
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Begin oktober is het Nationale Boomspiegelfeest. Het Dijkmagazijn nodigt op 5 oktober kinderen en (groot)ouders uit om bij Blankenburg Beuningen krokusbollen te planten. Als de eerste hommels in het voorjaar uitvliegen zijn ze blij met elke krokus die ze dan vinden. Voor alle deelnemers zijn er ook bolletjes om thuis of bij een boomspiegel in de grond te stoppen.

Boomspiegels zijn de lege plekjes om de stam van een boom in het gras of in de stoep. Het zijn mooie plekjes voor minituintjes waar vlinders, bijen en andere insecten leven. Met Operatie Steenbreek stimuleert Het Dijkmagazijn iedereen in Beuningen om de omgeving groener te maken. Dat ziet er mooier uit en is beter voor de biodiversiteit en de hittestress. Ook een paar krokussen helpen al en wie thuis aan de slag gaat met de extra bolletjes is helemaal goed bezig.
Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Operatie Steenbreek. Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Daarnaast trekt groen vogels en andere dieren aan. Kijk op https://www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/

Waalwoemi: Boomspiegelfeest, woensdag 5 oktober van 15.00-16.30 uur, startpunt Blankenburg, Beuningen. Maximaal 20 kinderen, deelname gratis. Aanmelden kan via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen en krijgen ook krokusbollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *