Boetseren Met Beuningse Klei

Boetseren met Beuningse klei

Datum: 13 okt. 2023
Tijd: 10:00 - 12:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Senioren kunnen vanaf vrijdag 13 oktober in Het Dijkmagazijn boetseren met klei uit de Beuningse uiterwaarden. Deze eerste workshop in een serie van 3 bijeenkomsten is onderdeel van Groen Ontmoeten van de VVSB.

In de Beuningse uiterwaarden zoeken we naar klei die we gebruiken bij het boetseren van werkstukken. Jarenlang gebruikten steenovens de klei aan de Waal. De klei is ook geschikt om creatief mee aan de gang te gaan. Inspiratie halen we uit de structuren van herfstbladeren en uitgebloeide planten. We werken met dat wat de natuur ons te bieden heeft.

In de eerste bijeenkomst maken we een vogel van boetseerklei. Tijdens de tweede bijeenkomst gebruiken we de klei van de Waal. Deze klei bewerken we om geschikt te maken voor een tableau met een plantenafdruk. We zoeken op de dijk of in de uiterwaarden naar geschikte planten om af te drukken. In de derde bijeenkomst gaan we de eerder gemaakte en inmiddels gebakken vogel glazuren. Voor de vogel maken we een sokkel om het kunstwerk mooi te presenteren. Liefhebbers die tijd over hebben boetseren nog een bloem “de lieveling”.

Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB i.s.m. Perspectief en Het Dijkmagazijn.

Boetseren met Beuningse klei, voor senioren. 13 oktober, 17 november en 12 januari 2024, telkens van 10.00-12.00 uur. Het Dijkmagazijn , Dijk 41 Beuningen. Voor info en aanmelden:
www.seniorenbeuningen.nl/index.php/jaaractiviteiten-cursussen/624-groen-ontmoeten-creatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *