2e Editie Duurzaamheidsfestival ‘In Our Nature’

2e editie duurzaamheidsfestival ‘In Our Nature’

Datum: 11 jun. 2022
Tijd: 10:00 - 17:00


Dit jaar strijkt het In Our Nature festival neer in Culemborg en wel in de duurzame wijk Eva Lanxmeer op zaterdag 11 juni 2022 van 10.00 tot 17.00 uur.

The Turn Club werkt samen met de bewonersvereniging om verschillende werelden samen te brengen: Aan de ene kant is er de mens als vindingrijke maker. Aan de andere kant is er de natuur zelf als bron van kennis en wijsheid. Kunst brengt deze werelden bij elkaar.

EVA-Lanxmeer
De circulaire woonwijk EVA-Lanxmeer loopt namelijk al twintig jaar vooruit in onze transitie naar een duurzame samenleving. Een particuliere groep initiatiefnemers sloeg, in samenwerking met experts op het gebied van onder andere duurzaamheid, architectuur, sociale innovatie en landschapsinrichting, de handen ineen en ontwierp zelf een integrale woonwijk met innovatieve energie opwekking, waterhuishouding en sociale verbinding. Het was een moeizaam proces met vallen en opstaan maar uiteindelijk zitten de bewoners nu al 20 jaar in hun gezamenlijke tuinen terwijl de auto’s op het laadplein worden opgeladen door zonnepanelen. En dat verdient een feestje!

Wat kun je verwachten?

  • 3 ‘markten van de toekomst’: over Energie, Voedsel en de ‘Wijk van de toekomst’
  • Live muziek
  • Circusvoorstellingen
  • Live kunstenaars aan het werk
  • Muziekworkshop voor kinderen
  • Wandelingen door de duurzame jubileum wijk
  • Zelf bouwen met hout en ijzer

ONTDEK
Struin over de markten van de toekomst, en leer alles over hernieuwbare energie, energiebesparingen en elektrische (deel)mobiliteit. Of neem een kijkje bij de buurtboerderij, gaan we in de toekomst weer klein en lokaal verbouwen? Of zijn er spannende ontdekkingen te doen op het gebied van eten? En hoe bouw je een ‘Wijk van de Toekomst’? Jubileumwijk Eva Lanxmeer is hier al 20 jaar pionier in, in deze wijk vind je geen schuttingen maar prachtige hofjes vol natuur. Wist je dat de wijk hier de Basis Natuur prijs 2021 van de Vogelbescherming voor heeft gewonnen?

GENIET
Bovendien zijn er spetterende Circus optredens te zien van Duo No Nonsense, live-muziek optredens van lokale bands en kun je kunstenaars helpen die live sculpturen bouwen! Er is hout en gereedschap en je mag meedenken over het ontwerp. Kinderen kunnen bouwen aan een houten reuzenmonster of wild dier. Doe je liever mee met een wandeling door Eva Lanxmeer, sluit je dan aan bij een rondleiding door een van de bewoners en laat je verbazen door het ontwerp van de huizen, de water- en energie opwekking en de voorzieningen.

Toegang tot het In Our Nature festival is gratis!

Meer informatie >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *