Filmopnamen gestart voor route-app “Struinen door de Verboden Kringen”

IMG 7508

De Struingids is begonnen met de filmopnamen voor een nieuwe route-app, in opdracht van gemeente Culemborg. Het uiteindelijke resultaat wordt een wandelroute met de naam “Struinen door de Verboden Kringen“.

De route vlakbij Culemborg loopt langs 12 hotspots tussen twee fortificaties uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Werk aan het Spoel en Fort Everdingen. De verboden kringen zijn drie zones rondom fortificaties die zoveel mogelijk werden vrijgehouden van bebouwing. Hier was namelijk het schootsveld.

Filmopnamen
Op dinsdag 17 oktober was de eerste filmdag, onder een stralende zon. Hoofdrolspelers Vincentius van Rossum en de 11-jarige Thomas  bezochten de eerste hotspots, zoals de groepsschuilplaats (zie foto).

In de maanden oktober en november gaan de opnamen verder, met o.a. interviews met deskundigen die boeiende verhalen kunnen vertellen over het gebied. Militair, waterbouwkundig of landschappelijk, alle onderwerpen komen voorbij. Dit alles onder het toeziend oog van ingenieur Jan Blanken, die zo’n grote stempel op dit gebied heeft gedrukt.

RoutAbel
Uiteindelijk zal de route via de app van RoutAbel beschikbaar zijn. Een route via RoutAbel is een wandel- of fietsroute, onderweg krijg je automatisch allerlei extra’s, met tekst, foto’s en korte filmpjes. Zodra je mobieltje een highlight-zone ingaat krijg je een signaal. Dan valt er dus iets te beleven. Door heel Nederland zijn er RoutAbel routes. De app kan je gratis downloaden, vrijwel alle routes zijn ook gratis. De complete route kan je thuis downloaden, onderweg is geen mobiel internet nodig.

Volg het verloop via struingids.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *