Zomerse Familiestruintocht In De Leeuwense Waard

Zomerse familiestruintocht in de Leeuwense Waard

Datum: 14 aug. 2020
Tijd: 14:00 - 16:00

Locatie
Leeuwense Waard


Door ARK Natuurontwikkeling.  In de zomermaanden organiseren we avontuurlijke struintochten voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders. Samen met een gids gaan jullie op pad om de natuur te ontdekken en beleven. De gids weet de mooiste plekjes. Onderweg voeren jullie een aantal leuke natuuropdrachten uit.

HET GEBIED

De Leeuwense Waard is een van de eerste uiterwaarden langs de Waal waar een met de rivier meestromende nevengeul werd gerealiseerd. De natuur ontwikkelt zich hier op termijn in een waaier van geulen, onder begrazing van kuddes verwilderde paarden en runderen. De natuurlijke begroeiing, de wisselende waterstanden en de wilde kuddes zorgen hier voor een echte wilderniservaring. De paadjes waar we zullen lopen zijn gevormd door de dieren die hier leven, niet bedacht door mensen.

In dit gebied van “Waaier van Geulen” waar water en natuur volledig hun gang kunnen gaan, lopen we langs de nevengeul, door wilgenbosjes, naar de rivier de Waal, waar fijne witte zandstranden liggen. We hopen natuurlijk oog in oog te staan met de wilde kuddes. De afstand is niet veel meer dan 3 kilometer, maar er is zo veel te zien dat we er vast wel 2 uur over doen. Trek goed schoeisel aan, liefst waterdicht als het nat weer is en neem iets te drinken mee voor onderweg.

PRAKTISCH

De struintocht gaat ook over ongebaande paden, dus trek stevige (wandel)schoenen en een lange broek aan. De gids heeft wat materialen bij zich om de natuur te onderzoeken, maar neem vooral ook zelf verrekijkers, loepjes en andere materialen mee als jullie dit hebben.

AANMELDEN

Aanmelden is noodzakelijk. Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Deelname is gratis; maximaal 15 personen per struintocht.

CORONA

Wij zorgen ervoor dat we de door de overheid gestelde coronaregels in acht nemen. Doet u dat ook. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten. Volwassenen houden 1,5 meter afstand. De gids heeft handgel bij zich en zorgt ervoor dat gebruikte materialen, zoals zoekplaten en loepjes, schoon zijn.

DETAILS

  • Datum: Vrijdag 14 augustus 2020
  • Tijd: Van 14 tot 16 uur
  • Locatie: Parkeerplaats aan het einde van de Tesstraat in Boven-Leeuwen, onderaan de Waalbandijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *