Zomeravondwandeling In Heesseltsche Uiterwaarden

Zomeravondwandeling in Heesseltsche Uiterwaarden

Datum: 09 jul. 2019
Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie
Theetuin River Lounge


Wat groeit en leeft er in de Heesseltsche uiterwaarden? Op 9 juli organiseert natuurorganisatie IVN West-Betuwe een zomeravondwandeling in dit unieke gebied. De nadruk ligt op planten, maar de gidsen besteden ook aandacht aan vogels, insecten en gallen. Iedereen, lid of geen lid van IVN, is van harte welkom. 

Heb je zin om mee te wandelen? Vooraf aanmelden is niet nodig en de wandeling is gratis! Trek een paar stevige (wandel)schoenen aan. Neem een loep en verrekijker mee, als je die hebt.

Afgelopen jaren zijn de Heesseltsche uiterwaarden opnieuw ingericht om de waterveiligheid van het riviergebied te vergroten. Er zijn een grote nevengeul en twee kleinere geulen gegraven. Ook is een deel van de uiterwaarden verlaagd. Deze herinrichting biedt kansen voor de natuur. Welke? Vorig jaar heeft de Plantenwerkgroep van IVN het gebied drie keer bezocht om te zien wat er groeit. Tijdens deze zomeravondwandeling kan iedereen mee om te kijken welke unieke plantensoorten er dit jaar in de nieuwe Heesseltsche uiterwaarden te vinden zijn.

De wandeling is dinsdag 9 juli van 19.30 – 21.30 uur. Vertrek vanaf het parkeerterrein bij de voormalige steenfabriek (nu o.a. Theetuin River Lounge). Navigatie: Waalbandijk kruising Kerklaan / Steenfabriek – Heesselt; bij de grote kunstkoe langs de Waalbandijk naar beneden de uiterwaard in.

Meer informatie over natuurorganisatie IVN West-Betuwe en haar activiteiten staat op www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *