Waterbeestjes Vangen Bij Dijkmagazijn Beuningen

Waterbeestjes vangen bij Dijkmagazijn Beuningen

Datum: 28 aug. 2019
Tijd: 14:30 - 16:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Woensdag 28 augustus kan iedereen met Het Dijkmagazijn op jacht. Naar de kleine waterbeestjes in de waterplas in de uiterwaarden.

Met zachte netjes, grote waterbakken en een voorzichtige hand is het voor de diertjes een pijnloze, maar spannende dag. Net als voor de jonge deelnemers. Tijdens deze natte onderneming wijzen de gidsen van Het Dijkmagazijn de kinderen op de beste schuilplaatsen in het water. Zij zorgen ook voor de schepnetten, potjes en loepen. Dikke kikkers, kanjers van torren en tere friemeltjes zien er door een vergrootglas spectaculair uit. Ze hebben soms de raarste slurven, poten en tentakels.

Voor iedereen die een beestje heeft gevangen is er na afloop een vangdiploma, waar al de vangsten op zijn aan te kruisen. Tip: trek laarzen aan en broek die nat mag worden.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waterbeestjes vangen in Beuningen, woensdag 28 augustus, 14.30-16.00 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen. Deelname kinderen (vanaf 4 jaar) € 2,50. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig via www.hetdijkmagazijn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *