Waalwoemi: Vuur Maken Voor Beginners

Waalwoemi: Vuur maken voor beginners

Datum: 09 mrt. 2022
Tijd: 15:00 - 16:30

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Het kan gevaarlijk zijn, maar het is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom organiseert Het Dijkmagazijn woensdag 9 maart een minicursus vuur maken voor beginners. Kinderen kunnen, evt. samen met hun ouders, vuur slaan uit een vuursteen en een stuk ijzer. En wie wil, kan de uitdaging aangaan met twee stukjes hout. Ook daar is vuur mee te maken.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Daar is geen kunst aan. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen. Hoe het werkt kunnen kinderen met hun ouders bij Het Dijkmagazijn uitproberen. Behalve vlammen maken, leer je deze middag ook hoe je buiten een veilig vuurtje kunt aanleggen en wat je beslist niet moet doen. Wie het lukt om het vuur goed te doven na afloop én belooft zich te houden aan de Ere-code van het Veilig Vuur, krijgt een diploma van de vuurmeesters. De eerste regel daarvan is dat je komt in brandveilige kleding die vies mag worden. Dus geen nylon jasje!

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.

Waalwoemi Vuur maken voor beginners, woensdag 9 maart, 15.00-16.30 uur, startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen, Max. 15 kinderen van 7-13 jaar, deelname € 2,50 kind. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *