Waalwoemi: Stenen Zoeken

Waalwoemi: Stenen zoeken

Datum: 02 okt. 2019
Tijd: 14:30 - 16:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Woensdagmiddag 2 oktober gaan we stenen zoeken aan het Waalstrand. Een kei van een activiteit: zoeken naar kiezels die al duizenden jaren oud zijn. Het Dijkmagazijn zorgt voor vergrootglazen en zoekkaarten waar bijna alle stenen op terug te vinden zijn. Wie vindt de mooiste kei?

In Zwitserland en Duitsland brokkelen de bergen langzaam af. Met het water van de Rijn komt daarvan een deel terecht in Nederland. Op hun reis worden de stenen alleen maar mooier. De scherpe kantjes slijten er af en het binnenste van de steen wordt zichtbaar. Gewone kwarts is te vinden in de kleuren grijs, wit, geel en roze. Maar ook prachtige zwarte stenen en zelfs halfedelstenen met bloedrode kleuren liggen er aan het Waalstrand. En wie geluk heeft vindt zelfs doorschijnende stenen of –heel misschien– wel een fossiel. En wie geen fossiel vindt, kan er zelf een maken!

Tip: trek stevig schoeisel aan. En breng een klein doosje mee, want voor je het weet heb je al een verzameling van zeker 12 verschillende soorten steen. Van alle Waalstenen zijn voorbeelden in een kist, zodat je gemakkelijk de naam van je eigen stenen kunt opzoeken. En wie meedoet krijgt een gratis zoekkaart om de eigen collectie goed te documenteren.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Stenen zoeken, woensdag 2 oktober van 14.30-16.00 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 25 kinderen, deelname € 2,50 per kind. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *