Waalwoemi: Chillen Bij Een Kampvuur

Waalwoemi: Chillen bij een kampvuur

Datum: 02 mrt. 2022
Tijd: 16:00 - 20:00

Locatie
Dijkmagazijn Beuningen


Lekker rond een kampvuur zitten met een marshmallow aan een stokje. Dat is voor ieder kind het summum om met vriendjes samen wat te geiten. Activiteiten Centrum Hotspot en Het Dijkmagazijn hebben daarom al houtjes gesprokkeld voor een kampvuur op woensdag 2 maart en nodigen kinderen en jongeren uit bij deze echte ‘hotspot’.

Het kan gevaarlijk zijn, maar het is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom is er woensdag 2 maart twee keer een minicursus vuur maken voor beginners met een kampvuurtje toe. Eerst voor kinderen van 7-10 jaar, daarna voor 10-16 jarigen. Wie wil leert vuur te slaan uit een vuursteen en een stuk ijzer. En wie durft, kan de uitdaging aangaan met twee stukjes hout. Ook daar is vuur mee te maken.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Geen wonder dat we zo graag bij elkaar chillen rondom een kampvuurtje, met een soepje uit de grote ketel of een smeltende marshmallow aan een zelf aangespitste wilgentak. Tip: voor je eigen veiligheid is het belangrijk om geen nylon jas aan te trekken.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Activiteitencentrum Hotspot. Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.

Waalwoemi Chillen bij een kampvuur, woensdag 2 maart, voor 7-10 jarigen van 16.00 tot 18.00 uur en voor 10-16 jarigen van 18.00-20.00 uur. Max 15 deelnemers per groep, deelname € 2,50, er is voldoende begeleiding. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen, Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *