Tour De Waal 2022

Tour de Waal 2022

Datum: 05 mei. 2022
Tijd: 11:00 - 18:00


Na twee jaar van coronabeperkingen lijkt het erop dat de Tour de Waal 2022 weer de wind in de zeilen krijgt. Donderdag 5 mei wordt een absoluut bevrijdingsfeest voor jong en oud. Eindelijk weer samen in vrede, vrijheid en verbondenheid.

In samenwerking met de provincie en vele gemeenten langs de Waal, van Slot Loevestein tot Zaltbommel, van Waardenburg tot Tiel en van Beneden-Leeuwen tot Fort Pannerden; alles en iedereen doet mee om er een prachtige dag van te maken.

Bekende onderdelen zijn de spectaculaire broodjesdropping langs de Waal. Historische legervoertuigen rijden van Tiel, Slot Loevestein en Ochten naar Zaltbommel. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan alle activiteiten. Dichters, muzikanten en beeldend kunstenaars zijn langs de hele route actief om een eigentijdse invulling van het gedachtegoed van initiatiefneemster Joyce Bloem die in 2017 overleed levend te houden.

En wat is er heerlijker dan fietsen in vrijheid? Er zijn maar liefst drie BeleefRoutes. Via de app kom je veel te weten over markante plekken onderweg.

Er staat ook een bezoek van een heuse mijnenveger aan de haven van Zaltbommel vermeld. De ‘Pontoongroup 40-45’ bouwt een tentenkamp met historische re-enactment voorstellingen. Daarnaast is er voor de kinderen een vliegerfestival, schminken, muziek, een gezellige markt, torens bouwen, etc.

Als het aan de organisatoren ligt, wordt 5 mei 2022 een dag om niet meer te vergeten.

Meer info: www.tourdewaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *