Op Zoek Naar Winterbloeiers In Tiel

Op zoek naar winterbloeiers in Tiel

Datum: 27 dec. 2023
Tijd: 14:00


Net als voorgaande jaren doet de Plantenwerkgroep van IVN West-Betuwe dit jaar mee aan de jaarlijkse Eindejaars Plantenjacht. Nieuw is dat we op woensdag 27 december op zoek gaan naar bloeiende planten in Tiel.

De Eindejaars Plantenjacht is een initiatief van de landelijke organisatie FLORON. Zij organiseren deze plantenjacht dit jaar voor de negende keer in een voor de meeste mensen bijzondere periode, namelijk midden in de winter. Reden is dat ze benieuwd zijn hoeveel verschillende planten er dan in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Daar is nog niet heel veel over bekend, omdat de meeste mensen alleen in het voorjaar en de zomer naar planten kijken.

FLORON verwacht deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken. Of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit, kunnen we ook de eerste voorjaarsbloeiers al vinden.

Zin om mee te gaan?

  • Woensdag 27 december om 14.00 uur
  • De locatie in Tiel wordt nog bekend gemaakt
  • Meld je aan via pwg@ivnwestbetuwe.nl. Je krijgt dan tijdig informatie  over de exacte locatie.
  • Deelname aan deze activiteit is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom en kun je ter plekke ook geven via een QR-code.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *