Op Klompenpad Met IVN-natuurgids In Leidsche Hoeven

Op Klompenpad met IVN-natuurgids in Leidsche Hoeven

Datum: 22 jun. 2024
Tijd: 10:00 - 16:00

Locatie
Bezoekerscentrum Leidsche Hoeven


Lekker wandelen over het Klompenpad Leidsche Hoeven en tussendoor meer horen en zien over de natuur onder leiding van natuurgidsen? Op 22 juni kan dat, tijdens deze nieuwe activiteit van IVN West-Betuwe.

Het Klompenpad Leidsche Hoeven loopt door het afwisselende landschap tussen Tricht en Beesd en een deel van Heerlijkheid Mariënwaerdt.  Door bloemrijke graslanden en populierenbossen, langs meidoornhagen en poelen en de eeuwenoude Bisschopsgraaf. Onze natuurgidsen vertellen je hier en daar graag meer over het landschap en wat we onderweg aan planten en dieren tegenkomen. Speciaal voor deze wandeling zal IVN-natuurgids Jan Taat een rondleiding geven bij de eendenkooi van natuurgebied Leidsche Hoeven.

Houd je van wandelen en vind je het leuk om meer te weten over dit gebied? Dan ben je van harte welkom bij deze klompenpadwandeling.

Praktische informatie

  • De wandeling start 22 juni om 10.00 uur bij het bezoekerscentrum Natuurbeleving Leidsche Hoeven, Oude Hoevenseweg 8 in Tricht.
  • De totale wandeling is circa 10 km. Met uitleg onderweg en een bezoek aan de eendenkooi zal deze activiteit tot uiterlijk 16.00 uur duren. Neem dus iets te eten en drinken mee voor onderweg.
  • Parkeren is mogelijk bij het bezoekerscentrum aan de Oude Hoevenseweg 8 in Tricht.
  • Wandel je mee? Meld je dan aan via gwg@ivnwestbetuwe.nl . Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.
  • Delen van dit klompenpad kunnen modderig zijn. Dus in natte perioden zijn stevige, waterdichte schoenen aan te raden.

Voor meer informatie over deze klompenpadwandeling met IVN West-Betuwe kun je terecht bij IVN-natuurgids Marja ten Voorde, via gwg@ivnwestbetuwe.nl 

Foto: Excursie in natuurgebied Leidsche Hoeven. Fieke Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *